2 Mart 2013 Cumartesi

Ankara'da İskender Yemek


Son zamanlarda yediğim iskender ve köftelerin lezzetlerine ve mekanlarına puan vermeye başladım. Bulunduğum ilçe nedeniyle çoğu yerlerden bihaberim. O yüzden Ankara genelinde değil de Modanotları'nın sıralaması olarak değerlendirirseniz daha doğru olur. Listelemeyi iskender puanı en fazla olandan en az olana doğru yapıyorum.

1.Bursa Çam (Kızılay, Karanfil Sokak): (Listemizde birinciydi. Gitmediyseniz artık çok geç. Çünkü KAPANDI! Çok üzgünüm. Yerine Starbucks açtılar. Özlemle anıyorum.)

İskender: 9
İnegöl köfte: 9
Meze, salata vs. sunumu: 9
Doyuruculuk: 9
Fiyat: 8
Servis hızı: 9
Temizlik: 9
Hizmet: 9
Konum: 9
Mekan: 9
Mutlaka gitmenizi tavsiye ediyorum. Fondaki ilef radyosundan enfes müzikler ve çok keyifli çerçevelerle süslenmiş mekan yemek yemeyi zevkli kılıyor. Mezeleri, fırından yeni çıkmış balon ekmeği ve salatası hiç ihmal edilmez. İskender yediğim yerler içinde ağız tadıma en uygunu. Kendimi ödüllendirmek istediğimde aklıma burası gelir. Fiyat performansa kıyasla gayet uygun. İftar yemeği düzenlemek için uygun.

1.Şan İskender (Ankamall, bodrum kat) (İskenderde yeni birinci)
İskender: 8
Meze, salata vs. sunumu: 0 (Yok)
Doyuruculuk: 8
İskender Fiyatı: 12,50 TL
Servis hızı: 7
Temizlik: 8
Hizmet: 6
Konum: 8
Mekan: 7
Ankamall'de yorucu alışveriş dolaşmalarından sonra evde yemek hazırlanmaya üşenmekten ötürü son uğrak noktası işlevini görüyor. Hizmet, ye ve git muamelesi tarzında olsa da ('kolaları yemekle alalım'a cevap olarak 'tövbe tövbe' diyen çalışan da olmuştur) iskenderi güzeldir. Yiyin ve çıkın. Zaten zemin kattaki iskender kokularının siz istemeseniz de kendisine çekme ihtimali yüksektir. Tabi yemek katında yemediyseniz. Ankamall'de HD iskender de var ancak lezzet olarak Şan İskender'i tercih ediyorum. İskender porsiyonları çok küçüldü, artık ucuza kaçıyorlar ama lezzet olarak daha iyi bir seçenek görmüyorum. İftar mekanı olarak uygun.

2.Uludağ Kebapçısı (Bahçelievler, Akdeniz Caddesi)
İskender: 8
Meze, salata vs. sunumu: 8
Doyuruculuk: 9
Fiyat: 6
Servis hızı: 10
Temizlik: 9
Hizmet: 9
Konum: 7
Mekan: 9
Girişinizde sizi sağlı sollu mekana gelmiş olan ünlülerin fotoğrafları karşılıyor. Mekan keyifli, şık. İskender görsel olarak pek iç açıcı değil. Mezenin puanı 8 ama meze yalnızca turşudan oluşuyor. Sadece bir turşunun puanının 8 olmasının nedenini de tahmin edebileceğiniz gibi lezzetinin harika olması. Salatalık turşusunu çok severim ama hayatımda böyle bir turşu yemedim. Herkes turşu yapamaz. Ama böylesini yapan da olamaz. İskenderleri kıyma değil koyun eti yoğun olduğu için o yoğunluğu iskendere çok yakıştırmadım. Ve kıyma yoğun olmaması sebebinden etlerin büyük kısmının çatala bile zor batacak kadar küçük olması yemenin keyfi kaçırıyor. Mekanın ayırt edici bir özelliği iskenderin yanına üzüm şırası istenmesi. İftar düzenlemek için uygun.

3.HD İskender
İskender: 7
Meze, salata vs. sunumu: 0 (Yok)
Doyuruculuk: 8
İskender Fiyatı: 10,95 TL
Servis hızı: 7
Temizlik: 8
Hizmet: 8
Konum: 10
Mekan: 7
Başınızı nereye çevirseniz karşınıza çıkan HD iskender hangi şubesinde yediysem hepsinde belli bir standardın üstündeydi. Yediğime pişman olmuyorum. Ama bir Bursa Çam değil. Daha farklı bir politikaları olduğundan restoran işi meze vs. hizmetine girmemesi büyük bir eksi. Yine de iyi alternatiflerden biri. İftar düzenlemek için uygun.

4.Altınşiş  Oltu Çağ Kebap (Kızılay, Karanfil Sokak) 
İskender: 7
Meze, salata vs. sunumu: 5
Doyuruculuk: 8
Fiyat: 8
Servis hızı: 8
Temizlik: 7
Hizmet: 9
Konum: 9
Mekan: 6
Genellikle mutlu ayrılsam da olumsuz yönleri yok değil, özellikle ikramlar konusunda. İkramları (salata, patates, meze) yalnızca yoğunluk azsa sunuyorlar. Yani çok geç bir saatte gittiyseniz gibi... İskender güzel, porsiyonu biraz daha küçük. İftar düzenlemek için uygun.

5.Ata İskender  (Kızılay, Karanfil Sokak)
İskender: 6
Meze, salata vs. sunumu: 7
Doyuruculuk: 7
İskender Fiyatı: 13,95 TL (Lokantada böyle küsuratlarla saçma bir fiyatlandırma olur mu? Fiyatları da iskenderlerine benziyor.)
Servis hızı: 6
Temizlik: 8
Hizmet: 8
Konum: 9
Mekan: 9
Servis hızı açısından karşılaştığım en fiyasko mekan. Dekor fazlasıyla özenilmiş. Bursa Çam kapanınca en çok servis hızı hakkında sitem ettiren Ata iskendere bir şans daha verelim dedik. İskenderin geliş süresi hakkında pazarlık yapınca, mekanın full olmasına rağmen 10 dakikada geldi. Sıcak tırnak ekmek sayesinde meze puanını yükselttim. İskenderin puanı düşüşte. Çünkü salça ayarını iyi yapamıyorlar. İftar için uygun.

6.Tekin Mangal ve İskender  (Cebeci, Fakülteler Mahallesi)
İskender: 4
Köfte: 8
Adana Köfte: 9
Meze, salata vs. sunumu: 6
Doyuruculuk: 9
Fiyat: 8
Servis hızı: 8
Temizlik: 6
Hizmet: 8
Konum: 7
Mekan: 8 
Köftelerde oldukça başarılı. Kilo ile köfte usulüyle hareket ettiğinden kalabalık buluşmalarda içeceğinizi litre olarak,  köftenizi yalnız yemeye gittiyseniz istediğiniz gramdan alabiliyorsunuz. Közlenmiş ikramları ve sıcak balon ekmeği oldukça zevkli. (Artık balon ekmek yok.) Ama iskender asla! Köfte için gidilebilir. Ama geçen günlerde harika bir inegöl köfteyi evde yapınca buraya da gitmez olduk. Kötü bir yanı; ahşap masaları hep yapış yapış. İftar yemeği düzenlemek için uygun.

7.Bolu Mangal - Yurtsever Grup (Ceyhun Atuf Kansu Cd. Balgat)
Köfte: 5
Adana Köfte: 7
Meze, salata vs. sunumu: 3
Doyuruculuk: 8
Fiyat: 7
Servis hızı: 5
Temizlik: 6
Hizmet: 7
Konum: 7
Mekan: 7
O nasıl bir mezedir. Salçaya serpilmiş iki baharatla ezme(!?) ve en dandik yoğurdu düz tabağa silme koyunca meze olmuyor onlar. İnegöl köfte yediklerim içinde en kötüsü, adana idare eder ama içindeki dana kıyması gibi değil. Servis hızı korkunç yavaş. 

8.Hacıdumanoğulları (Cebeci, Fakülteler Mahallesi)
İskender: 4
Meze, salata vs. sunumu: 6
Doyuruculuk: 9
Fiyat: 6
Servis hızı: 8
Temizlik: 8
Hizmet: 8
Konum: 7
Mekan: 6
Vasat! Gidilmemeli. İskenderin salça sosu çok fazla, tereyağ yanık yanık siyah parçalarla dökülmüş, salata yenmesi oldukça güç şekilde ve büyüklükte, tabak çirkin ve küçük, masaya konulan bulgur pilavının yanında bir de iskender tabağına koyulması tam bir fiyasko. Zaten tabağa pilav konuluyorsa -1'i doğrudan hakediyor. Hele ki burası gibi fiyat pek uygun değilse... Mekanda bulunan masalarda çalışanların çatal kaşık vs temizliği yapması oldukça kötü. Mekanın tavan süslemeleri osmanlı motifli ve oldukça havalı. Masa dışında dekora özen gösterilmiş. Üç kere gittim, bir daha gitmeyi düşünmüyorum.

9.Bursa İnegöl İskender (Mithatpaşa Cad.)
İskender: 4
Meze, salata vs. sunumu: 0
Doyuruculuk: 6
Fiyat: 6
Servis hızı: 5
Temizlik: 5
Hizmet: 4
Konum: 7
Mekan: 6
Vasat! Gidilmemeli.

10.Özgaziantep Tabldot Lokanta
İskender: 4
Lahmacun: 8
Meze, salata vs. sunumu: 6
Doyuruculuk: 7
Fiyat: 10
Servis hızı: 7
Temizlik: 5
Hizmet: 7
Konum: 10
Mekan: 3
Bütçe kısıtının yoğun olduğu dönemlerde çok kez kapılarını açmış bir yer. İskenderini ancak çok açsanız ve yemeği incelemiyorsanız yiyebilirsiniz. Ama lahmacunu çok yağlı olması dışında çok güzeldir. Kadın oranı askerlerin ve öğrencilerin uğrak mekanı olması nedeniyle çok azdır. Fiyat fazlasıyla uygun, özellikle tasarruf etmek zorunda olan öğrenciler için kurtarıcı. Tabldot ev yemekleri seçenekleri çok fazla. Ama çok kötüler.

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak, sence? :)