21 Eylül 2012 Cuma

DIY: Çuval Bezi ve Dantelden Amerikan Servis ve Runner Yapımı


Uzun zamandır aklımdaydı bu fikir. Bugün yapma fırsatı buldum. Önce ince dokulu çuval bezi araştırması sonrasında da dantel seçimi ile malzemelerim hazırdı. (Peki bunları nereden aldım? Kumaşı İzmir Caddesindeki Bursa Kumaş Pazarından aldım. İzmir Caddesinde üç tane Bursa Kumaş Pazarı var, aldığım dükkan Necatibey'e en yakın olanı, yani caddenin en aşağısındaki, Moda Çarşısının karşı tarafında kalıyor. Danteli ise yine İzmir Caddesindeki Kocabeyoğlu Pasajının en alt katındaki dükkandan aldım. Kapınsın önünde tüm danteller rulo halinde rafta gözüküyor. Bu caddeleri bilmiyorsanız muhtemelen Ankara'da değilsiniz...) Evdeki bambu amerikan servis boyutunda biçerek önce çuval bezlerimi hazırladım. Daha sonra dört kenarını diktim.

Daha sonra da dantelleri ekledim. Yalnız gözüktüğü kadar kolay değildi. Çünkü kumaş geniş dokulu olduğundan ince bir kumaş gibi değil ve dikmek zor. Dokusuna göre dikmek gerekiyor. Yıkandığında dikdörtgenden yamuğa dönmemesi için. Diğer bir zorluk dantelleri yerleştirdikten sonra kenarlarını kıvırmak. Makinada da zor elde de. Ortaya böyle birşey çıktı. Ben zevkle kullanacağım. Tam istediğim gibi oldu. Kalın küpürlü runner veya masa örtüsü amaçlı, diğer inceleri ise servis.






Masamın üstü dikişliklerle dolu olduğundan iyi resimler çekemedim. Kısa zamanda güzel resimlerle amerikan servislerimi tekrar beğeninize sunacağım.

Alttaki desen ise yatak odası perdesi için aldığım kumaş. İşler güçler...



6 yorum:

  1. merhaba çok şık görünüyor servisleriniz ben de uzun zamandır çuval bezi almak istiyorum ama nette gödüklerim nedense hep kaba geliyordu nerden aldığınızı öğrenebilir miyim acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimki de kaba sayılır. Ütüleyince güzel gözüküyor. Kumaş pazarından aldım.

      Sil
  2. KUMAŞÇI DİYE BİR SİTE VAR ORDAN ALIN MT 2,70 ÇOKDA UYGUN .BENDE PERDE İÇİN HASIR ÇUVAL BEZİ ALDIM YAPICAM BİRAZDAN :)

    YanıtlaSil
  3. çok zevkli bir diy projesi olmuş.elinize,emeğinize sağlık.bloğunuzu beğenerek takip ediyorum.bende beklerim:)
    http://wishingbeauty.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Bir yorum bırak, sence? :)