1 Mart 2013 Cuma

Yağlı ve Siyah Noktalı Ciltlere Özgüven Dokunuşu

Yüzüm lise yıllarından beri hep sorunluydu. Uzun süre sorunsuz gittikten sonra ne olduysa yazın bitiminden beri aşırı yağ bezeleri, yağlanma, gözenekler ve sivilcelerle boğuşuyordum. Özellikle yağ bezeleri için beslenme şeklimi de düzenledim ama nafile geldi. Ve yağ bezeleri ise şimdiye kadar hiç karşılaşmadığım bir sorundu. Sürekli kullandığım 2 yıkama jeli ve evde hazırladığım 2 maske bu süreçte hiç işe yaramadı. Maskeler anlık kurutmadan sonra hızlıca yağlanmaya neden oldu. Araştırdığım maskelerde de onlarca yağ karışımları... Bana göre değil. Böyle karışımlar bana deli işi geliyor. Daha önce kullandığım yağ karışımları yüzüme zarar verip kızartmaktan başka işe yaramadı. Son zamanlarda yeniden cilt doktoruna gitmeyi düşünüyordum.

Ama şu son bir aydır yüzümdeki değişime inanamıyorum. Sivilceler, gözenekler ve yağ bezeleri %90 azaldı. Bu benim için mucize çünkü son zamanlarda özgüvenimi gerçekten kaybettim. Sürekli yüzüm yara bere içinde gezmekten... Çünkü gözenekler, yağ bezeleri ve sivilceler beni rahat bırakmazken ben de onları rahat bırakamadım. Peki bu ay içinde ne yaptım da nemini kaybetmeden cildim kendine geldi?


Şimdi ne yaptığıma gelelim. İki ürün benim için kurtarıcı oldu. Bir de evde yapılan çok çok basit bir üçüncü aşama. Neredeyse cildim maskeye bile ihtiyaç hissettirmiyor. Birincisi Çay Ağacı ve Biberiye Özlü Arındırıcı Sabun (Pure Nature Organic Tea Tree & Rosemary Purifying Soap Bar), ikincisi Çay Ağacı ve Biberiye Özlü Arındırıcı Yüz Kremi (Pure Nature Organic Tea Tree and Rosemary Oil Purifying Face Cream). Ürünleri ocak ayı kayıt indirimi sürecinde kayıt olduğum ve yine ocak ayı içinde ilk siparişimi verdiğim Oriflame'den aldım. Fiyatları gerçekten gülünç. Sabun 2,23 TL, yüz kremi 6,08 TL. Ürünler organik diye geçiyor ama ben buna gönülden inanamıyorum. Ama derdime derman olduklarından artık başımın taçları.

Katalogdan yağlı ciltlere uygun olarak sunulan sabun ve yüz kremini alırken beklentim yüzümü kurutacak ya da vıcık vıcık yağlandıracak bir sabunla, yine aynı şekilde yüzümü vıcık vıcık yağa bulayacak bir krem çıkmasıydı. Gelgelelim beni bu ürünler çok şaşırttı. Mis kokulu, bol köpüklü, cildi mükemmel arındıran ve buna rağmen yüz yıkama jelleri gibi kurutmayan mucize bir sabun. Bu sabunu bir süre haftada bir iki kez kullandıktan sonra maksimum 2 gün araya indirince esas değişimle karşılaştım. Krem ise yağlı ciltlere uygun kremlere bir servet bayılmayı gerektirmeyecek cinsten. Bir dokunuş tüm yüzünüze yetiyor ve beni bunca yıldır bunaltan kremlerden sonra bu krem resmen ferahlattırdı, canlandırdı. Sabunlar jellere kıyasla gözenekleri olumsuz etkiler dendiği için sabun yanında yüz yıkama jeli kullanmaya devam ettim. Kendi cildinizin reaksiyonuna göre Çay Ağacı ve Biberiye Özlü Arındırıcı Yüz Kremi, Neutrogena Clear Pore yüz yıkama jeli ve yine cildin ihtiyacına göre Organik Çay Ağacı ve Biberiye Özlü Arındırıcı Yüz Kremi ve ev imalatı basit mi basit buz küplerimiz. Ben mevcut su buzları ile masaj yaptım. Ama buzlarım bitti ve maden suyu içine birer damla limon damlattığım küplerle yüzüme masaj yapmayı düşünüyorum. Maden suyu minerallerinin cildimi beslemesi ve limonun da sıkılaştırıcı etkisi için. Uygulamama gelince yüzümü arındırdıktan sonra kremden önce uyguladığım buz masajı gözenekleri gözle görülür şekilde sıkılaştırırken bunu birkaç günde bir uygulamak gözeneklerin doğal şekilde kapanmasını ve yağlanmayı da azaltıyor. Gözümle gördüğüm bir değişiklikten söz ediyorum.

Bu izlediğim yollarla gözenek, sivilce, yağ bezeleri sorunlarıma büyük oranda çözüm bulmuş oldum ve kendimi artık daha iyi hissediyorum. Tam gaz bu uygulamaya devam... Eğer karma ve yağlı bir cilt tipiniz varsa ve yaşadığınız sorunlar sizi çileden çıkarıyorsa bu izlediğim yolları izlemenizi tavsiye ederim. Gerçekten cilt en önemli giysimiz. :)

Not: Kullandıklarımın hepsini göz çevresinden uzak tutuyoruz. Yüz kremi dahil.

Neutrogena  Clear Pore yüz yıkama jelinden burada,
Oriflame alışverişimden burada bahsetmiştim.  

1 yorum:

  1. Merhaba... Oriflame ürünlerini nasıl temin edebiliriz ki canım? Benim satan bir tanıdığım yok, sen satıyor musun acaba?

    YanıtlaSil

Bir yorum bırak, sence? :)