16 Temmuz 2013 Salı

Kişiliğe Göre Gelinlikler

1. Detaycı Gelin
Bir daha evlenmeyeceğim ya,  her şey kontrolüm altında olmalı, hiçbir şey karambole gelmemeli diyen titiz gelin. Asla sıradan bir şey seçmez. Kumaşı, modeldeki her detayı, her figürü en ince ayrıntısına kadar inceler, üzerinde uzun uzun düşünür ve beğendiği şey de tamamen ayrıntılarda saklıdır. Belki gelinliğini neden seçtiğine anlam veremezsiniz. Ama o beğendiği bir detayda takılı kalmıştır. Detaylar ona cazibeli gelir. Gelinliğini herkesin değil kendisinin beğenmesi gerekir. Gelinliğine hayran olarak düğününü yapar.

2. Heyecanlı Gelin
Bu gelinin tipik özelliği kafasında model yaratmak yerine gördüğü birkaç gelinlikten sonra en farklı olan gelinliğe vurulmasıdır. İlk görüşte aşk gibi. Gelinlik üzerinde oynamalara gitmez ve hem gösterişli hem de farklı olacağına inandığı gelinliği hemen alır. Farklı olmak gözünü bürümüştür. Rüküşlük, asimetri veya estetik kaygısı taşımaz. Farklı olarak mükemmel olacağını düşünür.


3. Garantici Gelin
Bu gelin tipi risk almayı sevmez. Gelinlik konusunda diğerlerine göre pasif kalmayı tercih eder. Bu yüzden heyecanlı gelin gibi farklı şeylere yönelmek yerine en standart, dönemin en tercih edilen modellerine yönelir. Şıklıkla sadeliği bir arada yürütür. Garanticiliği de buradan gelir zaten, ne fazla ne de eksik olmak ister.


4.Özgüvenli Gelin
Özgüveni yüksek gelin modeli kuralları yeniden yazmayı seven gelindir. En çok tercih edilenler yerine daha az tercih edilen, rüküşlüğünden dolayı değil, farklılığından dolayı cesaret isteyen gelinlikleri tercih ederler. Seçimlerinde kibarlık ve asalet ön planda olsa da gelinlik tercihleri sade tarzda olur.

5. Marjinal Gelin
Düğün benim neyime diyen gelindir. Sosyal, kültürel veya başka nedenlerle düğün veya merasimleri gereksiz bulan ancak yine toplumsal olarak düğün yapan gelindir. Veya ikinci evliliği olduğu için abartıdan kaçınmak istiyor olabilir. Çok az konukla sade bir tören tercih eder. Gelinlikleri de bir o kadar sadedir. Gelinlik ya elbise denebilecek bir tercihtir ya da sadelikten kırılmaktadır. Yine de gelinler gelinlikleri içinde mutludurlar. 

Not: Resimler 'Akay Gelinlik Elegance Premium' gelinlikleridir.

4 yorum:

  1. WAVVV, hepsi birbirinden güzel. İlkini çok beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de! neden en üstte sanıyorsun. :) bayıldım. :))

      Sil
  2. ben 3 farklı şehirde onlarca gelinlikçi gezdikten sonra karar verebilmiş biri olarak sanırım 1. gruba dahilim :)

    YanıtlaSil

Bir yorum bırak, sence? :)