23 Temmuz 2013 Salı

Babe Yağsız Yüz Güneş Koruyucu Krem Spf 50+

Yaza girerken yağlı ve sorunlu bir cildim olduğu için yüksek faktörlü güneş kremi arayışına giriştim. Bir de yaşlanma korkusu tabii. Eskisi kadar çok olmasa da hala zaman zaman yağlanma, akne ve gözenek sorunlarım oluyor. Ardından izler güneş alınca kalıcı bir hale dönüşüyor. Diğer yandan yüzüme sürdüğüm ürünlerin (krem, temizleme jeli, makyaj ürünleri vb.) kısa sürede olumsuz etkileri oluyor. Cildimde ufak kabartılar, sivilceler oluşuyor.

Ne alsam da sorun yaşamadan cildimi koruyabilsem derken son olarak birkaç ürün arasında kaldım. En sonunda Babe'nin vaatleri beni Babe almaya ikna etti. Başta özellikle yağlı ciltlere tavsiye ediliyor oluşu, ciltte komedon oluşturmaması, yağsız olması, hipoalerjik ve su bazlı olması gibi özellikleri... Sıradaki konu nereden alınacağıydı. Babe bayiisi olan eczanelerin yakında olmadığını öğrenince internetten arayışlara başladım. 45-68 arasında değişen fiyatlar nereden almam gerektiği konusunda kafamı karıştırırken tam da o dönemde hepsiburada.com'da güneş ürünlerinde indirim başladı. Aradan 2 aydan fazla zaman geçti, o gün bu gün hala indirimli olarak 44,90 TL'ye satılıyor.

Ürün hakkındaki düşüncelerime gelince, kargo elime ulaştığında açıkçası 50 ml'lik tüp için, bu bana nasıl yetecek sorusunu sordurdu. Gözüme küçük gelmişti. Ama küçücük bir miktar bile tüm yüze yetebiliyor. Gündüzleri de çok sık dışarı çıkmadığım için bu ürün bana bir yaz boyunca çok rahat şekilde yetecek.

Yağlı mı veya yağlı/kolay reaksiyon gösteren ciltlere uygun mu derseniz, kesinlikle uygun. Bunu sınamak/diyebilmek için uzun süre kullandıktan sonra yazmayı tercih ettim. Ne gözenek sorunu, ne alerjik bir yapısı var. Ciltte ağırlık oluşturmuyor. Kesinlikle çok hafif. Yüzünüzde bir tabakayla gezmiş gibi olmuyorsunuz. Yüze ilk sürüldüğünde yağlı bir his oluşturuyor ama iyice sürüp yedirdikten sonra o his hemen kayboluyor. Parlama yapmıyor. Cildin nefes almasını engellemiyor. Benim için önemli olan tam da bunlardı. Bu yüzden yüzümü güneşten korumak için başka bir ürün deneme ihtiyacı hissetmiyorum. Babe forever! :))


Geçtiğimiz yaz 3 kere tatile gitmiş ve çok fazla yanmıştım. Bu yaz henüz tatile gitmedim ve hala, anca kışın açılan rengimdeyim. Bembeyaz. :)

Son olarak içeriğini ekliyorum. Açıkçası içerik olarak teknik bir bilgim yok. Ama somut etkiyi beğendikten sonra içeriği çok da önemsemiyorum. Ama sizin önceliğiniz ise görebilmeniz için ekliyorum. 



Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak, sence? :)