27 Haziran 2013 Perşembe

Hacklendim

Sanırım en son 2007 yılında hacklenmiştim. O da messenger hesabımdı. Sadece benim değil kardeşimin, arkadaşlarımın hesapları şakır şakır hackleniyordu. Uzun bir aradan sonra yeni bir hack olayıyla karşı karşıya kaldım. Bu sefer bilgisayarım hacklendi. Ve daha profesyonel şekilde. :) Bilgisayarımı açtığımda karşıma aşağıda gördüğünüz ekran geldi. Başlık olarak emniyet genel müdürlüğü, açıklamalarda "siz, telif hakları ve ilgili haklar hukukunu ihlal etmiş oldunuz ve telif haklı içeriği yasadışı kullanmış veya dağıtmış oldunuz, bu, Türkiye Cumhuriyeti Ceza Kanununun 128. maddesinin ihlalidir. Ceza Kanunun 128. maddesi 200 ila 500 minimum maaş veya 2 ila 8 yıl özgürlükten mahrumiyeti sağlar. " yazıyordu. Bilgisayarıma hiçbir şekilde müdahale edemiyordum. Resme tıklayarak büyütebilirsiniz.


Karşıma çıkan bu ekranda bilgisayarın kamerasından çekilmiş bir fotoğrafım (sistem çekmiş), ip numaram, bulunduğum şehir vs bilgiler, altında da aşağıda gördüğünüz yazı bulunuyordu.


Bunları paylaşıyorum çünkü çevremde çeşitli yollardan dolandırılan insanlar oldu. Telefonla veya başka şekilde. Bu hack de bir dolandırılma yolu. Ekranın sağında yer alan ukash nerede satın alabilirim kısmındaki sitelere para yatırarak bilgisayarımdaki virüsten bir gün içinde kurtulabilirmişim. :) Tabii biz olağan yollardan kısa sürede bilgisayarı normale döndürdük. Bu da böyle biiiir anım. :) Umarım hiçbirinizin başına gelmez. 

2 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun.
    Bilgilendirdiğiniz için de teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler, rica ederim. :)

    YanıtlaSil

Bir yorum bırak, sence? :)