27 Kasım 2012 Salı

Bacak ve Basen Gizleme: Skinny Pantolona Veda

Belli bir kilonun üstüne varınca tarz değiştirmek mübah oluyor. Özellikle kilo artışı orantısız olunca bir büyük bedene çıkmak çözüm olmuyor. Pantolonda 36 bedenden 38 bedene çıkınca skinnylere sığmaz oldum. Aslında sığsam bile orantısız alıştan dolayı olmuyor olmuyor olmuyor. Sığamayıp patlattığım pantolonlardan ve deneyip üstüme oturtamadığım pantolonlardan sonra girdiğim bunalım tarz değiştirmemle son buldu. Evet, anladım ki her bedenin kıyafeti var. Ve artık ben de bu istediğini giymekte özgür olmayan fiziklerden biri oldum. Gelelim bulduğum çözüme; düşük bel olmayan boru paça ve ispanyol paça modeller....

Uzun zamandır İKEA'ya gitmiyordum. Bir anda önümde o hattın otobüsünü görünce binmeden edemedim. Civardaki otobüs duraklarının hattı değişmiş ve farklı bir durakta indik. Aaa bir de ne göreyim. Kocaman bir NATAVEGA. Çok süper olmuş. Outlet kaynıyor. Ve ben hep İKEA önünden geldiğim için bu AVM'yi bu güne kadar görmemişim! Paça değişikliğini burada yapmamdan dolayı NataVega'ya sempatim oluştu. :P Yine Mango, LTB, Colins'te oldurulamayan skinnylerden sonra ve sağolsun çalışanlar dar gelen paça, bol gelen kalçaya yapabileceğimiz bir şey yok deyince diğer modellere kaymayı akıl ettim. LTB'de bordo ispanyol paça cuk oturunca dünyalar benim oldu. Kilolarımla barıştım. Ne zamandır aklımda bordo ispanyol vardı ama kumaşları ve kesimlerini tutturamıyordum. Sonra siyah bir boru paça da Colins'ten. Bu arada kesinlikle basen, kalça ve bacak orantısını çok güzel gösteriyor. Skinnylerin soktuğu depresyondan harika şekilde çıkardılar. 

Boru paça basen gizlemede, ispanyol paça da bacak sansürlemede en ideal seçenekler.

Oradan da bir 7. cadde Mango. Birkaç parça alıp günü Uludağ Kebapçısı'nda sonlandırdık. Uludağ Kebapçısı hakkında değerlendirmem için: buraya tık.

Mango'dan...
Renkler olduğu gibi yansımadığından flashlı/flashsız çektim.
İlki yumuşacık tiftik bolero hırka. Çok sevdim ama bolero giyemiyorum. Ben de XL alarak çözümü buldum. Kalıbı pek farketmedi, ama uzadı güzel bir hırka oldu.
İkincisi ince keçeden cepli diz üstü elbise. Umarım içine giyilebilecek bir şey bulurum. Buysa XS :)
Üçüncüsü beli lastikli, geniş yakalı triko. Yakası geniş olduğu için sporcu atletle güzel duruyor. Bu da M beden. Kalıbı çok küçük.








Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak, sence? :)