2 Ağustos 2012 Perşembe

HTC ChaCha Deneyimim

Cha cha cha müziklerini ve dansını çok seviyor olabilirsiniz. Ama bu asla bir HTC ChaCha istemek için yeterli bir sebep değil. Ne yazık ki içinde hiç bir cha cha cha müziği veya videosu yok!  Her neyse, bu gönderiyi yazmamın sebebi telefonun hepsiburada.com'da indirimli fiyat adı altında 549 TL'ye satılması. Gerçek fiyatı ise 677,88 TL +KDV imiş!? Neyse...



Ben ne yaptım? Girdim akakçe, cimri vs sitelere. Yazdık HTC ChaCha. Önüme bir liste çıktı. Fiyatlar 485-632 arasında değişiyor. En ucuz satan firmalara sırasıyla baktım. İçlerinden Ankara'da olan ve en ucuz fiyata satan firmayı aradım ve stok durumunu sordum. Peki neden? Çünkü her internet alışveriş sitesine güvenilmiyor. Yakın olsun gideyim dedim... Ellerinde vardı ve 485 TL'ye aldım geldim. Aldığım yer teknolojiankara.com'un iki masalı iki odalı 'dükkanı' idi. Şimdiki fiyatı 483 TL. Gelelim ne umdum ne buldum. Daha önce akıllı telefon kullanmamış biri olarak bu nesilde gerçekten iyi ihtiyaçları karşılıyor. Cahilliğimi ortaya çıkarmamak için buna devam etmeyeceğim!

İletişimimi genelde mesajla sağlıyorum. Ve ellerim çok terliyor, ıslanıyor. Bu sebeplerden tercihim klavyeli telefon oldu. Bu aşamada merak ettiğim hangi telefonun klavyesi daha kullanışlı sorusuydu. Bunun için çeşitli elektronik marketleri gezerek nerede klavyeli telefon var hepsine bir güzel elledim. Nokia'lar, Blackberry'ler, Samsung'lar... Ulaştığım sonuç HTC ChaCha'dan daha güzel ve rahat basılan klavyeli bir telefon olmayışıydı. Fiyata gelirsek, ayrıntıya giremeyeceğim, teknik özellikler açısından da avantajlı durumdaydı.

Aslında HTC ChaCha tam bir 'sosyal' telefonu. Bu açıdan baktığımızda benlik bir telefon değil. Bir tuşla facebook'a girme ihtiyacı hissetmiyorum. Ama bu açıdan bakmazsak tam benlik bir telefon. Tek tuşla facebook özelliğinin negatif bir etkisi yok. Bazen hobi olarak basıyorum. Bir telefon almaya karar verdiyseniz, fiyat aralığınız HTC ChaCha'ya uyuyorsa, direkt almadan araştırmak isteyecek kadar tasarrufluysanız ya da fakirseniz, google'da aramalara modeli yazdıysanız, o kadar sonuç içinden bu gönderiye denk geldiyseniz eğer ve bu cümleye kadar okuduysanız evet size bu telefonu öneriyorum. Elinize aldığınızda resimlerdekinden daha güzel olduğunu göreceksiniz. Fotojenik değil, resimlerde bir garip çıkmış. Alışması kullanması hiç zor değil. Tabii babannenize almayacaksanız... Bu arada beyaz olanı erkek elinde sırıtabilir. Merak ettiğiniz konularda aydınlatabilirim.

Burada olmayan ve arıyor olduğunuz bilgilere ulaşabileceğiniz çok yer var:

http://www.youtube.com/watch?v=AAyrZiFC2V4&feature=plcp

Telefon ile ilgili kullanıcı görüşü almak isterseniz merak ettiklerinizi tecrübe eden biri olarak bana sorabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak, sence? :)