6 Mart 2012 Salı

Duvarkağıdı ile Bambaşka Odalar

Sihirli bir dokunuşla odanızı, salonunuzu bambaşka bir şıklığa kavuşturmak istiyorsanız aklınıza ilk gelmesi gereken sizi yansıtan bir duvar kağıdı. Eğer bu değişimi duvar kağıdı ile sağlamaya karar verdiyseniz dikkate almanız gereken şeyler olacaktır. 

Öncelikle zevklerinizi, değer verdiğiniz özellikleri kararlaştırmalısınız. Mesela aydınlık odalardan mı hoşlanırsınız, mistik ya da romantik odalardan mı? Tercihiniz sade renklerden mi, ışıltılı veya canlı renklerden mi yana olur? Bu sorulara yanıt verirken eşyalarınızı ve halınızı göz önünde bulundurmalısınız. Çok hareketli bir duvar kağıdı desenine vurulabilirsiniz. Ancak eşyalarınız da çok gösterişli ve renkliyse bu duvar kağıdı bir katliam yaratacaktır. Göz yormaması, uyum yaratması ve en önemlisi şık bir dizayn olması için ya eşyalarınızı ya da duvar kağıdınızı parlatmalısınız. Yaldızlı mobilyalarınıza çok hareketli ve yaldızlı duvar kağıdı seçerseniz ikisi de birbiri içinde kaybolacaktır. Tam tersi sade ve düz renkli mobilyalarla çok sade bir duvar kağıdı odanızı özensiz ve bakımsız gösterebilir. 

Bunlar dışında duvar kağıdı size bir tasarım olanağı sunuyor. Desenli ve desensiz duvar kağıtlarıyla bir kombin yaratabilirsiniz. Hareketli eşyalarınızın olduğu duvarınıza sade bir duvar kağıdı seçerek, diğer duvarlarınızda hareketli duvar kağıdı kullanma olanağı yaratabilirsiniz kendinize. Bu uygulama özellikle tv ünitesi ile değerlendirilen duvarlarda kullanılıyor. Sizin için duvar kağıdı desenlerine örnekler...








Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak, sence? :)