27 Ocak 2012 Cuma

Eskimeyen Şıklık Klasik Berjer Koltuklar

Berjer kelimesi Fransızca bergère sözcüğünden geliyor. Yani berjer tarzı koltuklar bir Fransız geleneği. Lordların mevkilerini işaret edecek haşmette yapılan berjer koltuklar ilk kez 18. yy Fransa'sında  kullanılmaya başlanıyor. Eski zamanlarda daha çok ahşap ayrıntılı berjerler kullanılıyorken kullanım kolaylığı açısından bugün bir o kadar da tamamen kumaş olanlarına rağbet var.
Bizler de bu moda akımındayız. Oturma gruplarımızın en başında ya da manzaralı cam kenarında karşılıklı iki tane, okuma köşemizde, bebek beşiğimizin başında, belki yatak odamızda bir köşede... Şimdilerdeyse moda olan köşe koltuklarına takım ediyoruz farklı bir desenden seçip (!) Ama yakıştırıyor ve seviyoruz berjerleri. Sizler için klasik berjerin güzel örnekleri...
İşte benim favorim! Harika bir model. Minyatür tarzında resmedilmiş hareketli bir kumaş, eskitme kırık beyaz ahşap ayrıntısı... Berjerin ahşapla olan uyumuna çok güzel bir örnek. Özellikle solda bulunan aynı türdeki ahşap sehpa ile harika uyum içinde. Canlı bir duvar rengi de bu ikiliyi en güzel şekilde tamamlıyor. Pastel kırmızı ve beyaz... Sağda bulunan farklı renkteki ahşap sehpayı ise görmezden geliyorum!









Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak, sence? :)